Kylig promenad

Vaknade till en kall värld idag. Termometern visade på -19 och det har väl antagligen varit några grader kallare under natten. Det kom en aning snö häromdagen så det är rätt lagom vitt ute nu. Maken, sonen och jag tog en liten promenad och självklart fick kameran följa med.

Så här härligt ser det ut i diket:











Här var det inte makens rygg jag var ute efter utan min egen fotograferande skugga. :-)


Alla tre skuggorna fick fastna på bild också.


Nu bär det snart av på kalas för att fira en ettåring. En väldigt fotogenisk sådan....sån tur för mig!

Fredagsfärger - blå

Häromkvällen när jag kom hem från en sen kvällsträff på jobbet så var månen superhärlig. Ända sedan jag var liten har jag fascinerats av månen, stjärnor och norrsken. In genom dörren, norpade åt mig kameran och ut igen. Jag var trött och slut och orkade inte laborera särskilt mycket, men det gör inget för det blev ändå sådär härligt blått spöklikt.

Lilla fågel blå

Jag har ju hoppat på Mikaelas fotokurs och här kommer två bilder från uppgift ett som handlade om bländaren. Ett foto med största bländare och ett med liten bländare. Som ett barn på julafton är det svårt att vänta och eftersom jag läste uppgiften på kvällen så innebar det ju att det skulle fotas på kvällen också vilket i sig innebär kasst ljus... men men  :-)

För mig innebar det att denna bild togs med bländare 5.6


Denna togs med bländare 36.


Högst upp på min önskelista står en fast 50mm glugg. Hoppas att tomten tar med sig en sån i julklapp, och om inte så ser jag till att det dyker upp en själv. :-)


Mitt rum på nätet

Det här blir mitt nya utrymme för att lägga upp foton och sånt som hör livet till, eller åtminstone MITT liv.
Kommer säkerligen inte att uppdateras dagligen för själva livet är viktigare än bloggen och därav prioriteringsordningen. :-)

Nåja, vi hörs!

Tjing från Marie (eller Smarre om du hellre vill det)


RSS 2.0